ECO CHLOR

    Alkaliczny, nisko pianowy, chlorowy płyn do mycia i dezynfekcji. Eco Chlor jest płynem dedykowanym do mycia i dezynfekcji w przemyśle spożywczym i przetwórstwie i produkcji mlecznej. Jako chlorowy płyn wykazuje doskonałe właściwości dezynfekcyjne, bakterio i grzybobójcze.

    • Eco Chlor zawiera wodorotlenek sodu i podchloryn sodu, inhibitory korozji i substancję zapobiegającą pienieniu,
    • nisko pianowy o właściwościach myjąco- dezynfekujących, wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze,
    • przeznaczony do mycia i dezynfekcji instalacji CIP w mleczarstwie, produkcji napojów i browarach,
    • zalecany również do mycia i dezynfekcji pojemników w myjkach automatycznych (przemysł mięsny, rybny, piekarnie, przetwórstwo owocowo-warzywne),
    • oraz do mycia i dezynfekcji mechanicznego posadzek, ścian, stołów roboczych, maszyn i igieł nastrzykiwarek,
    • może być stosowany w obiegu zamknięty, do mycia ręcznego, jak i nałożenia przez oprysk,
    • odtłuszcza myte powierzchnie i usuwa zabrudzenia białkowe,
    • do mycia powierzchni i sprzętów mających kontakt z żywnością

    Sposób użycia:

    • Myjka pojemników: na urządzeniu ustawić temperaturę 30-40 'C, przeprowadzić mycie w stężeniu roboczym 0,3-0,5%. Po myciu wypłukać pojemniki czystą wodą.
    • C.I.P.: przepłukać system zimną wodą, następnie napełnić system roztworem roboczym 0,3-2,0% o temperaturze 50 – 60 'C na okres 15 minut. Po myciu przepłukać system czystą wodą.
    • Mycie ręczne: Myć i dezynfekować stosując roztwór roboczy 0,3-1,0% o temperaturze maksymalnie 40 'C. Działanie bakteriobójcze wykazuje po 5 minutach kontaktu, działanie grzybobójcze po 15 minutach kontaktu. Po myciu spłukać czystą wodą.

     

    Pobierz ulotkę