Chlorowy, pianowy preparat myjąco-dezynfekujący do stosowania w przemyśle spożywczym, rolnictwie i transporcie żywności. Płyn chlorowy o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych, ma wysoką skuteczność jako preparat dezynfekujący. Eco Chlor S stosowany do bieżącego, regularnego mycia pomaga utrzymać należyty poziom higieny w zakładach przetwórstwa spożywczego np. zakładach mięsnych, ubojniach, hurtowniach mięsa i wędlin, zakładach przetwórstwa owoców i warzyw, piekarniach, zakładach produkujących słodycze. Eko Chlor s jako produkt pianowy myjący doskonale przywiera do powierzchni przez co zwiększa skuteczność mycia. Do mycia i dezynfekcji dużych powierzchni i sprzętów za pomocą urządzeń pianotwórczych, jak i do pojemników, i sprzętów drobnych.
- zalecany do usuwania zanieczyszczeń pochodzenia zwierzęcego – tłuszczu, białka i krwi,
- oparty na wodorotlenku sodu, podchlorynie sodu, stabilizatorach chloru, związkach sekwestrujących,
- bezpieczny dzięki zawartości inhibitorów korozji, które hamują przebieg procesów niszczenia materiałów instalacji,
- dzięki wysokiemu pH roztworu i zawartości aktywnego chloru preparat wykazuje silne działanie antybakteryjne,
- może być zastosowany w każdym typie instalacji wytwarzającej pianę lub w lancy pianotwórczej.
Sposób użycia:
- Jako produkt myjąco – dezynfekujący: stężenie 3,0%, czas kontaktu minimum 5 minut.
- Jako produkt o pełnym spektrum działania: stężenie od 2,0 do 4,0%, czas kontaktu minimum 15 minut.
- Po myciu powierzchnie i sprzęty spłukać dokładnie czystą wodą pod ciśnieniem.